Amersfoort, Nederland

Programma

20 februari 2018 - Amersfoort, Nederland


 

PROGRAMMA

Dag 1 vr 23/02: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv met  El Al, transfer naar Tiberias.

Dag 2, za 24/02: In de buurt van het meer

In de ochtend brengt u een bezoek aan Magdala, vlak bij het meer. Daarna brengt de bus u naar de Berg der Zaligsprekingen. De kerk ligt er in een prachtige tuin. Hiervandaan wandelt u naar het lagergelegen Tabgha en ook brengt u een bezoek Kapernaum. Tot slot gaat u naar Gamla National Park, ook wel het Massada van het Noorden genoemd, waar u een korte wandeling maakt. Een afwisselende dag.

Dag 3, zo 25/02: Boottocht en het noorden

U begint de dag met een boottocht op het meer van Tiberias. Tijdens de boottocht kunt u een korte dienst houden. Daarna rijdt u helemaal naar het noorden, naar Banjas, waar u een wandeling maakt bij een van de bronnen van de Jordaan. Via de Golan rijdt u terug. In Tsfat maakt u een stop om een synagoge van binnen te bekijken.  U verblijft in de mooi gelegen kibboets Ein Harod.

Dag 4, ma 26/02: Naar het westen

In de ochtend brengt u een bezoek aan de opgravingen en de maquette van Megiddo, het oude Armageddon. Daarna rijdt u naar het klooster Muhraka. Vanaf het dak kijkt u prachtig uit op de vlakte van Jizreël. Onderweg luncht u bij de Druzen. Tenslotte nog naar Beit Shearim, waar je 31 spelonken vindt met sacrofagen die uitgehakt zijn uit de kalkwanden. Wie niet op de Olijfberg begraven kon worden, werd hier begraven. Daarna terug naar de kibboets.

Dag 5, di 27/02: Ein Harod-Jericho

Vertrek uit Ein Harod en mooie rit door het Gilboa-gebergte. Daarna bezoek aan de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha (ook wel Sachne), waar men bij goed weer heerlijk kan zwemmen. Via de Jordaanvallei verder naar het zuiden. Onderweg maakt u een stop bij de Doopplaats Qasr el Yahud. Eenmaal in Jericho bezoekt u nog Tel Jericho. Daarna naar het vlakbij gelegen hotel.

Dag 6, wo 28/02:  Dode Zee en omgeving

In de ochtend maakt rijdt u naar het hooggelegen Fort van Massada, waar u met de kabelbaan naar toe gaat. Een bijzonder verhaal en een prachtig uitzicht. Bij Engedi maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval. En wie weet ziet u nog steenbokken of klipdassen lopen. Een mooi stukje natuur. Natuurlijk kunt u ook drijven in de Dode Zee. Dan terug naar uw hotel in Jericho.

Dag 7 do 01/03: Jericho-Jeruzalem: Oude Stad en West-Jeruzalem

Vertrek uit Jericho. Deze dag brengt u door in de Oude Stad. ’s Morgens gaat u naar de Klaagmuur, waar u goed de tijd krijgt om een stuk van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Jongens van 13 mogen voor het eerst in het openbaar voorlezen uit de Thora. Daarna In de middag wandeling door de Joodse wijk met o.a. de Cardo. In de middag met de bus naar Yad Vashem, waar de helft van de groep naar toe gaat. Dan door naar Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. U wandelt naar het Hadassa-ziekenhuis en bezoekt er om 15.00 uur met de andere helft van de groep de ramen van Chagall. Dan terug naar Yad Vashem om de rest van de groep weer op te pikken. Dan terug naar uw hotel.

Dag 8 vr 02/03: City of David en Sabbat

In de ochtend brengt u een bezoek aan de opgravingen van City of David. U ziet hier ook een interessante korte film. Daarna maakt u in de Oude Stad een wandeling over de stadsmuren. Aan het einde van de middag zorgt u weer bij de Klaagmuur te zijn om de start van de Sabbat mee te maken. Een bijzondere ervaring!

Dag 9, za 03/03: Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg, vanwaar een prachtig uitzicht over Jeruzalem. Daarna wandelt u naar beneden via Dominus Flevit en Getsemané, door de Leeuwenpoort. U bezoekt Betesda, St. Anna en wandelt over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Tot slot loopt u door de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag.

Dag 10, zo 04/03: Terugreis

In de ochtend nog wat vrije tijd. Daarna transfer naar de luchthaven en terugvlucht met El Al naar Nederland.

1 Reactie

  1. Ineke:
    20 februari 2018
    Mooi programma😀

Jouw reactie